A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ІНФОРМУЄ

Сибірка: що необхідно знати про захворювання

Забезпечення біологічної безпеки населення, збереження природного середовища України залишаються одними із пріоритетних завдань держави. Перш за все біобезпека стосується виникнення і боротьби із захворюваннями, які викликаються особливо небезпечними збудниками інфекцій. Одним з найбільш небезпечних захворювань є сибірка.

10:40 16.05.2023

Що таке лептоспіроз?

Лептоспіроз (водяна гарячка, лугова гарячка, болотна гарячка) – це гостре природно-осередковане інфекційне захворювання, яке викликається різними штамами лептоспір. Хворіють на цю недугу як люди, так і тварини.

13:51 04.05.2023

Дію карантину продовжено

Кропивницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області повідомляє, що відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів та з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2023 року № 383) подовжено дію карантину до 30 червня 2023 року.

11:12 02.05.2023

Заразний вузликовий дерматит: як вберегти тварин

Заразний вузликовий дерматит (ЗВД) – це контагіозне інфекційне захворювання, що характеризується лихоманкою, ураженням лімфатичної системи, набряками підшкірної клітковини та внутрішніх органів, утворенням шкіряних вузлів (горбочків), ураженнями очей та слизових оболонок органів дихання, розмноження та травлення.

16:28 20.04.2023

Дифтерія - небезпечне захворювання

Дифтерія - гостре інфекційне захворювання, яке протікає з ураження верхніх дихальних шляхів, інтоксикацією та загрожує ускладненнями з боку міокарда, нирок та нервової системи.

10:47 20.04.2023

Щеплення проти туберкульозу

Туберкульоз - інфекційне захворювання людей, тварин, риб та птахів, яке викликається бактерією туберкульозу. Це важке інфекційне захворювання з тяжким хронічним клінічним перебігом. Джерелом інфекції можуть бути хвора людина, домашні тварини або птахи. Серед домашніх тварин найбільше значення мають свині та велика рогата худоба, яка виділяє збудник інфекції з молоком. Шляхи передачі інфекції різні. Найчастіше зараження здійснюється крапельним шляхом через мокротиння та слину, які виділяються хворим при кашлі та розмові, а також повітряно-пиловим шляхом. Важливе значення має контактно-побутовий шлях розповсюдження інфекції, як безпосередньо від хворого так і через навколишні предмети забруднені мокротинням. Для інфікування досить вдихнути лише незначну кількість збудника інфекції. Нездатність імунної системи боротися з інфекцією, що викликається мікобактеріями туберкульозу, призводить до розвитку активної хвороби, при якій мікобактерії розмножуються і руйнують організм.

10:46 20.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь