A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ІНФОРМУЄ

Кліщовий бореліоз – небезпечна інфекція

Щороку навесні із настанням тепла і пробудженням рослин активізуються іксодові кліщі. Вони з’являються вже при температурі +8°С. Кліщі небезпечні з квітня по листопад, а найбільш активні з квітня по червень та в серпні-вересні. Зустріти кліщів можна всюди: в лісі, парку, сквері та на газонах. Найчастіше вони сидять у траві та можуть нападати на людей та тварин в будь-якій стадії розвитку.

08:52 18.03.2024

Ботулізм

Практично у кожній сім’ї традиційно споживаються консервовані овочі, м’ясо, гриби домашнього приготування. Тож треба пам’ятати, що порушення правил приготування консервованих продуктів може спричинити ботулізм.

10:00 11.03.2024

Пестициди та агрохімікати: вимоги до використання

Кропивницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області звертає увагу суб’єктів господарювання, які у своїй діяльності використовують пестициди та агрохімікати, на вимоги до їх використання.

15:46 20.02.2024

Вимоги до використання пестицидів та агрохімікатів

Пестициди — це хімічні або біологічні речовини, які застосовуються для знищення, відлякування або контролю шкідників, таких як комахи, гриби та бур’яни. Пестициди можуть використовуватися для різних видів культур, включаючи овочі, фрукти, зернові, а також садові дерева. Їх застосовують і у квітникарстві, і в ландшафтному дизайні.

15:57 13.02.2024

Ідентифікація тварин - запорука простежуваності та стабільного епізоотичного благополуччя

Питання ідентифікації тварин є питанням забезпечення стабільного епізоотичного благополуччя господарств, територій, отримання безпечної та якісної харчової продукції тощо. Без чіткої інформації про місце походження тварини, про її здоров’я, ветеринарні обробки ми не можемо знати і гарантувати, що тварина і продукція від неї безпечні.

13:15 08.02.2024

Ще раз про сказ

У зв’язку з загостренням епізоотичної ситуації щодо сказу тварин виникла необхідність вкотре поінформувати населення району про небезпеку, яку несе захворювання тварин на сказ.

14:23 07.02.2024

Рекомендації щодо недопущення спалахів гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь під час весняної повені та паводків

В умовах пропуску льодоходу, весняної повені, паводків можливі підтоплення жилих помешкань, гноєсховищ, сміттєзвалищ, каналізаційних споруд та інших потенційно небезпечних або епідемічно значимих об’єктів (джерела водопостачання, колодязі, харчові об’єкти, тощо). У зв’язку з цим зростає ризик виникнення інфекційних захворювань, харчових отруєнь, можливі групові випадки та спалахи гострих кишкових інфекцій. Аби вберегтися від небезпечних наслідків Кропивницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградські області рекомендує дотримуватись наступних правил.

11:00 07.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь