Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ІНФОРМУЄ

Профілактика отруєння рибою та рибопродуктами

З метою попередження можливих негативних наслідків для здоров’я людей, Кропивницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області звертається до мешканців Кропивницького району та наголошує на відповідальному споживанні водних біоресурсів (риби, рибопродуктів, ракоподібних тощо):

13:53 10.05.2024

Скажіть «НІ» стихійній торгівлі

Стихійна торгівля продуктами харчування – це загроза епідемічного добробуту населення. Торгівля «з рук» на вулицях, у дворах, скверах та в інших невстановлених місцях заборонена, оскільки такі продукти харчування завідомо не відповідають закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

11:07 09.05.2024

Обираємо безпечний барвник для крашанок

В Україні готуються відзначати Великдень за православним церковним календарем. А однією з найголовніших святкових ласощів для цього дня є крашанки. Блискучі відтінки синього, червоного, зеленого, жовтого та фіолетового перетворюють крашанки на справжні витвори мистецтва. Але за барвистою привабливістю цих фарб не забуваймо про їх безпечність.

13:07 29.04.2024

Губчастоподібна енцефалопатія

Наприкінці минулого століття перед людством постала проблема пріонних інфекцій. Трансмісивні спонгіформніенцефалопатії, або пріонні інфекції, - це група нейродегенеративних захворювань, які трапляються в жуйних, норок, оленів, котячих та людей.

08:25 25.04.2024

Ку-лихоманка

В минулому 2023 році в Україні реєстрували у тварин захворювання Ку-лихоманка. І хоч описана хвороба була ще у 30-і роки минулого століття, - частіше чути про неї почали в останні роки.

16:28 17.04.2024

Ідентифікація тварин – першочергова необхідність

Питання ідентифікації та реєстрації тварин є одним із пріоритетних завдань в роботі Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області та Кропивницької районної державної лікарні ветеринарної медицини. Так спеціалісти ветлікарні здійснюють ідентифікацію тварин в особистих селянських господарствах району відповідно до вимог Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин».

16:24 17.04.2024

Стихійна торгівля харчовою продукцією: потенційна небезпека для життя та здоров’я громадян

Із настанням весняно-літнього періоду в рази зростає кількість місць стихійної торгівлі продуктами харчування. Стихійна торгівля відноситься до адміністративних правопорушень, передбачених статтями 160 та 164  Кодексу України про адміністративні порушення «Торгівля з рук у невстановлених місцях» та «Порушення правил підприємницької діяльності». Тому на території України заборонено здійснювати торгівлю в невстановлених місцях. Та, не зважаючи на це, щоденно ми можемо спостерігати за стихійними ринками у різних місцях на території Кропивницького району.

15:01 17.04.2024

ПРОФІЛАКТИКА ЛЕПТОСПІРОЗУ!

Лептоспіроз – небезпечна, спільна для тварин та людей інфекційна хвороба, спричинена збудником-бактерією. Без лікування лептоспіроз може призвести до ураження нирок, печінки, запалення оболонок головного і спинного мозку та смерті.

16:28 02.04.2024

РЕЄСТРУЄМО ПОТУЖНОСТІ!

Відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», обов’язок операторів ринку харчових продуктів – реєструвати або отримати експлуатаційний дозвіл на всі потужностіз виробництва та/або обігу харчових продуктів.

15:41 27.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь