A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ІНФОРМУЄ

Кліщовий бореліоз – небезпечне для людини захворювання

Хвороба Лайма або бореліоз – це інфекційне захворювання, спричинене бактеріями роду Borrelia, що передаються людині з укусом зараженого кліща. В Україні приблизно кожен третій кліщ є носієм бореліозу. Захворювання характеризується ураженням шкіри, нервової системи, опорно-рухового апарату і серця, нерідко приймає хронічний, рецидивний перебіг.

20:09 08.09.2023

Традиційні чи ГМО сорти озимого ріпаку на посів восени 2023 року?

Незабаром для аграріїв Кіровоградщини настануть оптимальні строки посіву озимого ріпаку. Тому на часі питання вибору насіння. І тут постає питання що обрати: традиційні сорти, які занесені до Державного Реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні, чи ГМО сорти? Тим більш наразі на ринку багато пропозицій насіння ГМО сортів, в тому числі і озимого ріпаку.

14:11 10.08.2023

ЗМІНИ У СФЕРАХ ОХОРОНИ ПРАВ НА СОРТИ РОСЛИН, НАСІННИЦТВА ТА РОЗСАДНИЦТВА – ЩО ТРЕБА ЗНАТИ

В червні поточного року набрали чинності зміни до законів України «Про охорону прав на сорти рослин» та «Про насіння і садивний матеріал», зокрема щодо охорони прав на сорти рослин:

11:52 01.08.2023

Профілактика сказу – спільне завдання для ветеринарних фахівців та власників тварин

Сказ – це особливо небезпечне вірусне захворювання всіх теплокровних тварин і людини, яка характеризується тяжким ураженням центральної нервової системи та завжди закінчується смертю. Лікування від захворювання на сказ немає.

09:28 11.07.2023

Профілактика гострих кишкових інфекцій рятує життя

У літній період частішають випадки спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Підвищена температура навколишнього середовища сприяє поширенню збудників, які викликають захворювання на кишкові інфекції такі як сальмонела, кишкова паличка, ротавіруси тощо.

10:47 28.06.2023

ПІДГОТОВКА СКЛАДСЬКИХ ПРИМІЩЕНЬ ДЛЯ ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА

Не так багато часу залишилось до жнив. Отже актуальним стає питання зберігання збіжжя, адже посіяти, доглянути і зібрати урожай - це тільки половина справи. При неправильному зберіганні врожаю втрати якості зерна можуть сягати 100% і зерно може стати взагалі не придатним для переробки.

14:30 22.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь