Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ІНФОРМУЄ

Повідомлення системи RASFF від 12 липня 2022 року № 2022.4027-fup 10 стосовно виявлення етиленоксиду у ванільному морозиві

Новгородківський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області доводить до відома про отримання інформаційного повідомлення системи RASFF від 12 липня 2022 року № 2022.4027-fup 10 стосовно виявлення етиленоксиду у ванільному морозиві, що експортувалося з Франції (виробник: Häagen-Dazs, France) до України (оптовий продавець: ТОВ «Сільпо Фуд», вул. Гоголівська, 1 а, с. Квітневе, Київська область, 074081).

15:05 20.07.2022

Сульфати у воді –що потрібно знати.

У воду сульфати можуть потрапляти внаслідок просочування з ґрунту або ж разом зі стічними водами. Наявність сульфатів у промислових стічних водах пояснюється технологічним процесом на підприємстві, на яких використовується сульфатна кислота (наприклад, виготовлення добрив або хімічних речовин). Окрім цього, ці сполуки виробляються з нафтових та рослинних джерел, таких як кокосові та пальмові олії. Як правило, це миючі засоби або поверхнево-активні речовини, які часто зустрічаються в таких продуктах, як шампунь, миючий засіб, зубна паста тощо.

18:48 14.07.2022

Оновлено вимоги до санітарно-хімічних показників питної води, яка централізовано подається населенню

Набрали чинності положення наказу Міністерства охорони здоров’я України від 18 лютого 2022 року №341 «Про затвердження змін до додатку 2 до Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», зокрема в частині нормативів для питної води.

18:30 24.05.2022

З ринку відкликають продукцію компанії Abbott Laboratuarlari Ith. Ihr. ve Tic. Ltd. Sti. продуктів Similac Alimentum та Similac Elecare

До Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надійшло повідомлення через систему швидкого оповіщення RASFF №2022.1018-fup 10, стосовно спалаху харчової інфекції, що ймовірно викликана дитячими сумішами з США.

13:52 24.05.2022

Як зменшити вплив стресу на організм в умовах війни

Стрес, страх за себе і своїх близьких супроводжують зараз всіх українців. Декого стрес стимулює та допомагає діяти в небезпечній ситуації. Для когось він залишається руйнівним.Важливо пам’ятати,що життя продовжується і здоров’я – одна з основ нашого життя. Тому, перш за все, варто зосередитись на речах, які ви можете контролювати.

18:28 20.05.2022

ПАМ’ЯТКА

Відповідно до статті 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» підприємства, установи та організації всіх форм власності, фізичні особи-підприємці та інші суб’єкти господарювання, що здійснюють обслуговування споживачів та надають інформацію про товари (послуги), у тому числі через інтернет-магазини та інтернет-каталоги, зобов’язані обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари і послуги українською мовою. Мова йде про магазини, кафе/ресторани, ТРЦ, кінотеатри, заклади культури, перукарні, АЗС, фінансові установи, пошта тощо.

18:27 20.05.2022

ПОРАДИ ЩОДО ПРОФІЛАКТИКИ ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ 

Наразі в Україні діє військовий стан. Наші громадяни, іноземні друзі, волонтери та партнери роблять свій внесок в тяжкий час, зокрема проводять збір продуктів харчування та приготування їжі для цивільного населення та захисників України.

18:24 20.05.2022

ПРАВИЛЬНЕ ВИКОРИСТАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ У МЕЖАХ НАСЕЛЕНОГО ПУНКТУ

З початком весни та робіт на полях і присадибних ділянках до Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надходять звернення щодо використання пестицидів та агрохімікатів.

18:23 20.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь